¿Què és Mannà?

 


Mannà
és el nom d'un grup cristià de reflexió  vinculat amb la parròquia de Sant Genís de L’Ametlla del Vallès , al Vallès Oriental.
En aquests moments està format per 12 persones i el seu règim és obert, això fa que qualsevol persona que ho desitgi pot participar-hi. Els membres es reuneixen, cada quinze dies, en dependències de la parròquia, els dilluns durant els mesos d'octubre a juny. En general es procura que l'horari s'ajusti de 21.30 h. a 23.30 h. Mannà funciona des de l’any 2003. En els dos primer anys es va dedicar a reflexionar sobre l'Evangeli de San Mateu. En la temporada 2005-2006 es va decidir abordar el llibre dels Fets dels Apòstols, escrit per l'evangelista Lluc. També es va decidir adoptar un nou format de reflexió, es tracta d'un mètode utilitzat en cercles monacals. Es coneix amb el nom de Lectio Divina i consta de les següents parts:

Lectio: llegir el text
Meditatio: ¿Què és el que diu el text?. ¿Què no entenc o què em sorprèn?.
Oratio: oració
Contemplatio: ¿Què em diu el text ?.
Actio: ¿Com aplicar-ho a la nostra vida diària?

El grup Mannà, tal com indica el seu nom, pretén ser l'aliment on trobar les forces per a viure el dia a dia com a cristià. No és un grup teòric ni de docència, sinó que es procura que el text llegit enllaci amb les nostres vivències, amb els nostres dubtes o amb les nostres inquietuds, i amb l'aportació de tots anar integrant la nostra fe en el nostre viure quotidià.

 

Teniu disponibles els textos de
totes les sessions celebrades.

Cal seleccionar la sessió
i tot seguit prèmer el botó "llegir"

 ARXIU  D'ACTES