BENVINGUDA DE MOSSÈN PERE 
Déu vos guard

"Déu vos guard" era una salutació encara viva quan jo era infant. Quan em vaig adonar que era tan rica i que el nostre poble l'anava perdent m'hi vaig aferrar. Tot i que m'adono que cada dia som més pocs a fer-la servir, cada dia la sento més cordialment arrelada. Qui, sinó, ens guardarà? Ell, que ens fa filis i ens fa germans, també ens edifica com a temple espiritual i ens salva.
Vinc a compartir aquesta experiència amb vosaltres. Nascut l'any 1942 a Sabadell, vaig ser ordenat de prevere l'any 1969 a Santa Coloma de Gramenet d'on vaig ser vicari només uns quants mesos. Durant dos anys vaig ser
educador al seminari de la Conreria, tres anys més vaig ser vicari a Santa Engràcia de Montcada i Reixac. Entre els anys 1975 i 1988 vaig ser servidor de les parròquies de Sant Julià de Lliçà d'Amunt, Santa Eulàlia de Ronçana i Sant Esteve de Palaudàries. Durant tres anys vaig ser adscrit a la parròquia de Sant Esteve de Castellar del Vallès i, alliberat de parròquia, al servei del "Moviment de Crups de Cristians de Robles i Comarques de Catalunya". Després de vuit anys a la parròquia de la Santíssima Trinitat del barri deTrinitat Vella de Barcelona, durant el curs 1998-1999, vaig ser nou mesos prop de Lió dedicat a la pregària i l'estudi. Del juliol de 1999 fins a l'agost de 2008 he estat servidor de la parròquia de Sant Esteve de Parets. Ara, a través del nomenament del Bisbe, la Providencia em permet d'unir dues dedicacions que m'apassionen: el servei a la comunitat cristiana, la parròquia, i l'acompanyament dels cristians i cristianes que enmig del món es plantegen fer l'anunci de l'Evangeli des la responsabilitat de laics, amb l'organització de moviment eclesial que el Concili Vaticà II va consagrar i projectar.
Estimada Comunitat de Sant Genís, vinc a vosaltres amb temor i tremolor, tal com diu sant Pau, perquè tinc molta consideració per la missió d'acompanyar una comunitat cristiana i més, encara, quan hi ha afegit el repte d'exercir aquesta missió enmig d'unes persones cristianes que s'han mostrat actives i valentes al servei de la fe cristiana. En les diferents dimensions de fer ressonar la fe (catequesi), d'expressar-ne la tendresa sol·lícita (caritat), de celebrar-la segons l’encàrrec de Jesús (litúrgia) i d'anunciar-la enmig de la societat (proclamar l'Evangeli).
Tant de bo que, des del començament i sempre, sapiguem treballar sense prejudicis ni reticències, que sapiguem resoldre els diferents punts de vista amb la il·luminació de l'Evangeli i el diàleg fraternal. Que tot ens porti a avançar en el coneixement, el seguiment i l'entusiasme per Jesucrist i a identificar-nos amb ell. Això és el que espera la nostra societat dels cristians i cristianes, és a dir, de l'Església. Que la nostra resposta, doncs, sigui ben generosa per la glòria de Déu, pel bé dels germans i per la nostra salvació.

Pere Farriol i Vinyes, prevere, germà vostre.